Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko nie zawsze znaczy niezdrowo. Te ciasteczka poprawiają nastrój podczas jesiennej pogody. Są leciutkie, chrupiące, kruche i mocno maślane. Idealnie nadają kształt po szprycowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16139
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16139
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6500
Składniki
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder łączymy wraz ze skórką z cytryny. Dodajemy zimne masło i wyrabiamy w misie z hakiem. Dodajemy sok z cytryny i wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie do całkowitego połączenia składników. Jeśli ciasto będzie się kruszyło możemy dodać trochę masła bul wody.
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy gwiazdki na pergaminie. Piekarnik rozgrzewamy do 180oC i pieczemy ok 15 minut lub do zarumienia.