Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko nie zawsze znaczy niezdrowo. Te ciasteczka poprawiają nastrój podczas jesiennej pogody. Są leciutkie, chrupiące, kruche i mocno maślane. Idealnie nadają kształt po szprycowaniu.
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder łączymy wraz ze skórką z cytryny. Dodajemy zimne masło i wyrabiamy w misie z hakiem. Dodajemy sok z cytryny i wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie do całkowitego połączenia składników. Jeśli ciasto będzie się kruszyło możemy dodać trochę masła bul wody.
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy gwiazdki na pergaminie. Piekarnik rozgrzewamy do 180oC i pieczemy ok 15 minut lub do zarumienia.