Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko nie zawsze znaczy niezdrowo. Te ciasteczka poprawiają nastrój podczas jesiennej pogody. Są leciutkie, chrupiące, kruche i mocno maślane. Idealnie nadają kształt po szprycowaniu.
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 393
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1219
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 113
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 393
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1219
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 113
Składniki
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder łączymy wraz ze skórką z cytryny. Dodajemy zimne masło i wyrabiamy w misie z hakiem. Dodajemy sok z cytryny i wodę. Wyrabiamy ciasto ręcznie do całkowitego połączenia składników. Jeśli ciasto będzie się kruszyło możemy dodać trochę masła bul wody.
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy gwiazdki na pergaminie. Piekarnik rozgrzewamy do 180oC i pieczemy ok 15 minut lub do zarumienia.