Do góry

Desery Przepis na:

Maślane ciasteczka z lentilkami

Maślane ciasteczka z lentilkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4588

Dodano:

Odsłon: 661

Delikatne, kruche, słodkie i kolorowe i bardzo szybkie do przygotowania

Składniki

  • Mąka pszenna 400 gram
  • Cukier 150 gram
  • Jajka 2 szt.
  • Cukier wanilinowy 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Masło 200 gram
  • Lentilki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło z cukrem i cukrem wanilinowym ucieramy na gładką i białą masę. Dodajemy do tego jajka i miksujemy.

  2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy do utartego masła (stale miksując).

  3. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i układamy lentilki. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń