Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszne i proste do zrobienia dosłownie w kilka chwil; maślane, lekko wilgotne ciasto z brzoskwiniami. Do ciasta można dodać różne owoce, ja osobiście czekam na świeże truskawki i na pewno je z nimi zrobię...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy oba cukry i dokładnie wszystko miksujemy. Potem wlewamy rozpuszczone masło, krótko miksujemy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia; miksujemy tylko do połączenia składników.
Masę przekładamy do blaszki 23×26 wyłożonej papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy i układamy na cieście.
Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka w 160 st Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.