Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...pyszne i proste do zrobienia dosłownie w kilka chwil; maślane, lekko wilgotne ciasto z brzoskwiniami. Do ciasta można dodać różne owoce, ja osobiście czekam na świeże truskawki i na pewno je z nimi zrobię...
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy oba cukry i dokładnie wszystko miksujemy. Potem wlewamy rozpuszczone masło, krótko miksujemy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia; miksujemy tylko do połączenia składników.
Masę przekładamy do blaszki 23×26 wyłożonej papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy i układamy na cieście.
Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka w 160 st Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.