Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasto z jabłkami zachwyci każdego smakiem . Ten przepis to prosty sposób na pyszny deser. Jak przygotować maślaną szarlotkę?
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 934
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4565
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1193
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 934
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4565
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1193
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Obierz jabłka ze skórki i wykrój z nich rdzenie. Pokrój jabłka w niewielką kostkę. Dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Utrzyj masło z cukrem, dodaj sól oraz jajka i zmiksuj na gładką masę. Stopniowo dodawaj oba rodzaje mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Miksuj do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przełóż połowę ciasta do tortownicy i wyłóż na nią jabłka. Na jabłkach rozsmaruj pozostałą część masy.
Włóż ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem w kilku miejscach, czy jest ciasto jest dobrze upieczone. Gdy szarlotka wystygnie, oprósz ją cukrem pudrem.