Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4783
Dodano: 05.07.2019
Odsłon: 14887
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek".
Można też rozetrzeć w palcach.
Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4.
Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem blachę o wymiarach :35/25 cm.
Na cieście rozłożyć owoce (u mnie czerwone i czarne porzeczki).
Ubić pianę z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na owoce. Na pianie rozsypać resztę ciasta.
Piec 30 minut w tem. 200 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

rosynka 18 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Mniam-mniam, ide nazbierac porzeczek. Dziekuje za wspanialy przepis1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 05 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Super,lubię takie:)6 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 05 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha :)0 Kto głosował? | Odpowiedz