Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, rozpływające się w ustach, do tego sezonowe owoce i piana. Polecam gorąco.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2993
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2993
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem blachę o wymiarach :35/25 cm. Na cieście rozłożyć owoce (u mnie czerwone i czarne porzeczki). Ubić pianę z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na owoce. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni.