Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek kajmakowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Masło zagnieć z mąką, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami i śmietaną. Ciasto schładzaj 30 minut. Potem rozwałkuj i wytnij kwiatek. Piecz 20 minut w 180 st. Po wystudzeniu posmaruj kajmakiem. Udekoruj orzechami i lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Spód mazurka będzie niezwykle kruchy, jeśli ciasto zagnieciesz z żółtkami ugotowanymi na twardo. Pamiętaj, by przed dodaniem do mąki przetrzeć je przez gęste sitko.Źródło: Tina