Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, świąteczny mazurek z kajmakiem i bakaliami :) Nie może zabraknąć go na wielkanocnym stole.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 876
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12677
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść, najlepiej w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki prostokąt. Ze skrawków ciasta zrobić rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia. Na wystudzonym cieście wysmarować masę krówkową i udekorować orzechami i bakaliami.