Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, świąteczny mazurek z kajmakiem i bakaliami :) Nie może zabraknąć go na wielkanocnym stole.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3554
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1780
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3554
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 377
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1780
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść, najlepiej w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki prostokąt. Ze skrawków ciasta zrobić rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia. Na wystudzonym cieście wysmarować masę krówkową i udekorować orzechami i bakaliami.