Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, świąteczny mazurek z kajmakiem i bakaliami :) Nie może zabraknąć go na wielkanocnym stole.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 260
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22506
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 260
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22506
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 261
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść, najlepiej w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki prostokąt. Ze skrawków ciasta zrobić rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia. Na wystudzonym cieście wysmarować masę krówkową i udekorować orzechami i bakaliami.