Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, świąteczny mazurek z kajmakiem i bakaliami :) Nie może zabraknąć go na wielkanocnym stole.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść, najlepiej w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na cienki prostokąt. Ze skrawków ciasta zrobić rant. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut.
Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia. Na wystudzonym cieście wysmarować masę krówkową i udekorować orzechami i bakaliami.