Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i szybki mazurek nie tylko na święta wielkanocne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115732
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1242
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115732
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1242
Składniki
Mąkę zmieszać z cukrem pudrem i posiekać z margaryną. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki zapakowane w folię spozywczą.
Rozgrzać piekarnik do 200 st.
Ciastem wylepić prostokątną formę, tak aby miało grubość ok 1 cm. Piec 15 minut.
Przygotować krem: Stopić margarynę. Nie studzić. Do miksera wsypać sypkie składniki kremu, dolać wrzącą wodę i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać ciepłą mrgarynę i ubijać z pozostałymi składnikami.
Ciepły krem rozprowadzić na ciepłym cieście i pozostawić do ostygnięcia.