Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i szybki mazurek nie tylko na święta wielkanocne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Składniki
Mąkę zmieszać z cukrem pudrem i posiekać z margaryną. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki zapakowane w folię spozywczą.
Rozgrzać piekarnik do 200 st.
Ciastem wylepić prostokątną formę, tak aby miało grubość ok 1 cm. Piec 15 minut.
Przygotować krem: Stopić margarynę. Nie studzić. Do miksera wsypać sypkie składniki kremu, dolać wrzącą wodę i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać ciepłą mrgarynę i ubijać z pozostałymi składnikami.
Ciepły krem rozprowadzić na ciepłym cieście i pozostawić do ostygnięcia.