Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
z maki, cukru, margaryny, sody, miodu, 2 lyzek mleka, 1 jajka i 2 zoltek zarobic ciasto kruche, podzielic je na pol i upiec dwa placki w sredniej formie, piec na ciemny zloty kolor ok 20 min w 180 st.,
z reszty mleka 4 jajek i c pudru ugotowac budyn i cieply wylac na jeden upieczony placek,ewentualnie mozna dodac 1-2 lyzki masla i wymieszac az sie rozpusci w budyniu rowniez mozna dodac troche soku z cytryny bedzie wtedy smak lekko cytrynowy kwaskowaty jesli ktos nie lubi mdlego slodkiego ciasta, przykryc drugim platem ciasta , puszke masy krowkowej rozsmarowac na wierzchu, po rozsmarowaniu masy noz zamoczyc w goracej wodzie i mokrym i cieplym wygladzic powierzchnie, macvzac noz w wodzie w razie potrzeby, po tym stopic czekolade zrobic esy floresy i rozlozyc dekoracyjnie bakalie
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kaska333 26 marca 2013Zgłoś do usunięcia
przepraszam za niedokladnosc juz poprawilam6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ikuryc7 21 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Przykro, ale nastawiłam się na upieczenie tego mazurka, ale niestety przepis niedokładny. br / br / br / br / br / br /Jaki budyń, czy z tej mąki ??? po co te 4 jaja????? do masy. Fajnie wygląda na zdjęciu, ale przekaz wykonania fatalny:(:(
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniale udekorowane!5 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
piękna dekoracja5 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 19 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
wow!5 Kto głosował? | Odpowiedz