Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sobie w tym roku wymysliłam ;)) Przepis jest na dwa mazurki 10cm/35cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12040
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2285
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12040
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2285
Składniki
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na godzinke do lodówki. Ja zawsze zagniatam wylepiam blachę i wtedy wstawiam do lodówki ;)
odlewamy troche mleka i rozrabiamy w nim mąke z proszkiem budyniowym. Reszte mleka zagotowujemy, dodajemy wiórki kokosowe I gotujemy gęsty budyń. Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu.
dżem przekładamy do garnka, gdy są większe częsci rozdrabniamy blenderem, gotujemy na malym gazie ok 10 -15 minut. Ja dodałam jeszcze pod koniec gotowania pół galaretki bo chciałam mieć bardziej zwarty ale nie jest to konieczne
na ciasto kruche rozsmarowujemy krem kokosowy, na to dżem wiśniowy i dowolnie dekorujemy