Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek łatwy do zrobienia"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ubij białka z 2 łyżkami cukru. Żółtka utrzyj z resztą cukru, wymieszaj z białkami. Wsyp mąkę oraz proszek, wymieszaj. Piecz 15 minut w temp. 175°C.
Biszkopt pokrój na kwadraty, ale nie do końca. Wyjmij kilka kwadratów i włóż tam marmoladę, posyp wiórkami, rodzynkami, orzechami. Podgrzej polewy, polej ciasto. Udekoruj według uznania.
Porcje: 10. : 60 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 430 kcal.
Przepis nadesłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Takie jest życie