Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto idealnie komponuje się z z wilgotną masą makową i polewą z białej czekolady.
Aż trudno uwierzyć, że tak szybki w przygotowaniu wypiek jest tak smaczny:)....
Odsłon: 34682
Sponsorowane
Jeśli lubicie wypieki z makiem nie możecie przejść obojętnie obok tego przepi...
Odsłon: 24573
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 989
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4971
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 989
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4971
Składniki
Ciasto: Masło ścieramy na tarce. Masło, mąkę, starte na drobnej tarce ugotowane żółtka oraz surowe żółtka szybko zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt suche dodajemy trochę kwaśnej śmietany. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Ciasto wałkujemy, wykładamy nim formę. Środek ciasta nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy w 180-190 stopniach C, przez 10-15 minut. Masa makowa: Mleko podgrzewamy z cukrem i masłem, wsypujemy mak i krótko gotujemy, aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy wkruszamy czekoladę, mieszamy. Dodajemy miód, rum, olejek migdałowy, kaszkę orkiszową i migdały, mieszamy. Do przestudzonej masy makowej wbijamy jajka i ponownie dokładnie mieszamy. Na podpieczone ciasto wykładamy masę makową i pieczemy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach C. Ganache z białej czekolady: W rondelku podgrzewamy śmietankę. Gorącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, mieszamy, aż czekolada połączy się ze śmietanką. Polewę wylewamy na przestudzone ciasto. Wierzch dekorujemy według uznania. Ciasto najlepiej kroi się na drugi dzień, gdy masa i ganache dobrze zastygną.
Przepisy Desery
Desery
Krem Bomba
Desery
Ciasto cappuccino
Desery
Krem kawowy
Desery
Krem cappuccino
Krem Bomba
Pyszny i prosty w przygotowaniu krem. Jest to krem piankowy, który jest fajny...
Odsłon: 230
Ciasto cappuccino
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 989