Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek maślany w polewie czekoladowej"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Składniki
<strong>Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa</strong>
SKŁADNIKI Ciasto: 25 dag mąki, 16 dag masła, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka. Masa: puszka mleka skondenso wanego słodzonego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki masła, orze chy włoskie.
Polewa: pół kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 2 łyżki cukru .
Masa: puszkę mleka wstaw do rondla, zalej wodą, gotuj ok. 3 godzin. Ostudź, ubij z masłem i miodem.
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodając masło. Dodaj mąkę, ok. 2 łyżki wody, zagnieć. Chłodź godzinę. Rozwałkuj, brzegi zawiń do góry. Piecz 30 min w 190°C.
Masę rozsmaruj na cieście, posyp posiekanymi orzechami. Polewa: margarynę stop, dodaj cukier, kakao i 150 ml wody, gotuj 5 min. Ostudź, polej ciasto. Ozdób.Źródło: Chwila dla Ciebie