Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1338
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1338
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Składniki
Z mąki, masła i cukru zagnieść kruche cisto. Ochłodzić. Następnie odkroić 1/3, a pozostałą część rozwałkować, wylepić małą prostokątną formę.
Z odłożonego ciasta zrobić wałeczek. Brzeg ciasta w formie posmarować roztrzepanym żółtkiem, dolepić wałeczek formując wyższy brzeg.
Posmarować- go resztą żółtka roztrzepanego ze śmietanką. Ciasto wsunąć do piekarnika 180°C i upiec na złoto. dżem przełożyć do garnuszka dodać skórkę pomarańczową i mieszać podgrzewając. Ciepłą, półpłynną masą, napełnić środek mazurka. Pozostawić do ostygnięcia.