Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34871
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15459
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34871
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15459
Składniki
Z mąki, masła i cukru zagnieść kruche cisto. Ochłodzić. Następnie odkroić 1/3, a pozostałą część rozwałkować, wylepić małą prostokątną formę.
Z odłożonego ciasta zrobić wałeczek. Brzeg ciasta w formie posmarować roztrzepanym żółtkiem, dolepić wałeczek formując wyższy brzeg.
Posmarować- go resztą żółtka roztrzepanego ze śmietanką. Ciasto wsunąć do piekarnika 180°C i upiec na złoto. dżem przełożyć do garnuszka dodać skórkę pomarańczową i mieszać podgrzewając. Ciepłą, półpłynną masą, napełnić środek mazurka. Pozostawić do ostygnięcia.