Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wegańska wersja mazurka :) Wielkanoc kojarzy się jednoznacznie z jajkiem, ale przecież weganie też muszą coś jeść :):):)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam. Ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm, wykrawam prostokąt i układam na blaszce wyłożonej papierem. Z reszty robię rant i układam na cieście. Ciasto nakłuwam w kilku miejscach widelcem i wstawiam do piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut, aż zrobi się rumiane. Odstawiam do wystygnięcia. Składniki na polewę wkładam do rondelka, podgrzewam i mieszam, aż do rozpuszczenia. Następnie polewę wylewam na schłodzone ciasto. Odstawiam do przestygnięcia. Ciasto dekoruję suszonymi owocami i dżemem. U mnie to morele i dżem morelowy. Posypuję mielonymi migdałami. Smacznego :)