Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas zacząć słodkie przygotowania do Wielkanocy :) Dzisiaj przepis na przepysznego mazurka z domową krówką i czekoladą. Po prostu pychota.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4875
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9430
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4875
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9430
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1403
Składniki
Wszystkie składniki na krówkę wkładamy do patelni i wysmażamy do uzyskania gęstej masy.
Składniki na ciasto zagniatam. Ciasto rozwałkowuję i wykładam wysmarowaną tortownicę (26 cm) zgrabnie formując boczki, dno nakłuwam widelcem. Ciasto wstawiam do zamrażarki na 15-20 minut. Nagrzewam piekarnik do 180 stopni, wyciągam ciasto z zamrażarki i wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż się zarumieni.
Kiedy ciasto ostygnie, smaruję je dżemem, następnie rozkładam na cieście krówkę.
Śmietankę zagotowuję w garnku, ściągam z ognia i dodaję połamaną czekoladę i miód. Odstawiam na chwilę. Następnie mieszam wszystko do uzyskania jednolitej masy i wylewam na krówkę. Mazurka trzeba przyozdobić. U mnie jest to czekolada i skręcone paski suszonego mango. Mazurka odstawiam do zastygnięcia. Smacznego :)