Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych ulubionych.)
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 135
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 420
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 335
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 86
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 135
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 420
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 335
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 86
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotować masę. Masło rozpuścić w garnku, do wystudzonego dodać jajka, roztrzepać, następnie dodać cukier, migdały i orzechy mielone. Wszystko dokładnie wymieszać. Wsypać żurawinę i również wymieszać. Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyjąć z lodówki ciasto, rozwałkować i przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.20 minut. Następnie ciasto wyjąć i na jeszcze ciepłe zetrzeć na grubych oczkach marcepan, a na wierzch wylać przygotowaną masę migdałowo-orzechową. Wstawić do piekarnika /180st.C/ na ok.30 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić i dowolnie udekorować. SMACZNEGO i Wesołych Świąt!