Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych ulubionych.)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7825
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3018
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7825
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3018
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotować masę. Masło rozpuścić w garnku, do wystudzonego dodać jajka, roztrzepać, następnie dodać cukier, migdały i orzechy mielone. Wszystko dokładnie wymieszać. Wsypać żurawinę i również wymieszać. Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyjąć z lodówki ciasto, rozwałkować i przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.20 minut. Następnie ciasto wyjąć i na jeszcze ciepłe zetrzeć na grubych oczkach marcepan, a na wierzch wylać przygotowaną masę migdałowo-orzechową. Wstawić do piekarnika /180st.C/ na ok.30 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić i dowolnie udekorować. SMACZNEGO i Wesołych Świąt!