Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy człowiek się nudzi wstając wcześniej niż to możliwe to kombinuje co by tu przygotować aby rodzinka była zachwycona, dlatego przygotowałam im faworki -chrusty jak za dawnych lat czyli super mocno chrupiące
garnek, radełko, nóż, stolinica
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3457
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1061
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3457
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1061
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej i wyrobić za pomocą ręki na jednolite ciasto. Podzielić na trzy części, wyłożony każdy kawałek ciasta osobno posypując mąką rozwałkować jak najcieniej, po rozwałkowaniu formować faworek
Rozgrzać olej a następnie wkładać po kilka sztuk przygotowanych faworków i smażyć na złoty kolor jeśli ktoś woli bardziej przypieczone to po prostu smażyć dłużej. Usmażone wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na ręcznik papierowy po czym przełożyć na duży talerz lub salaterkę i obsypać cukrem pudrem życzę SMACZNEGO