Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy człowiek się nudzi wstając wcześniej niż to możliwe to kombinuje co by tu przygotować aby rodzinka była zachwycona, dlatego przygotowałam im faworki -chrusty jak za dawnych lat czyli super mocno chrupiące
garnek, radełko, nóż, stolinica
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2634
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3886
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2634
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3886
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 743
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej i wyrobić za pomocą ręki na jednolite ciasto. Podzielić na trzy części, wyłożony każdy kawałek ciasta osobno posypując mąką rozwałkować jak najcieniej, po rozwałkowaniu formować faworek
Rozgrzać olej a następnie wkładać po kilka sztuk przygotowanych faworków i smażyć na złoty kolor jeśli ktoś woli bardziej przypieczone to po prostu smażyć dłużej. Usmażone wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na ręcznik papierowy po czym przełożyć na duży talerz lub salaterkę i obsypać cukrem pudrem życzę SMACZNEGO