Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy człowiek się nudzi wstając wcześniej niż to możliwe to kombinuje co by tu przygotować aby rodzinka była zachwycona, dlatego przygotowałam im faworki -chrusty jak za dawnych lat czyli super mocno chrupiące
garnek, radełko, nóż, stolinica
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5708
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1178
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5708
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8786
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18255
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej i wyrobić za pomocą ręki na jednolite ciasto. Podzielić na trzy części, wyłożony każdy kawałek ciasta osobno posypując mąką rozwałkować jak najcieniej, po rozwałkowaniu formować faworek
Rozgrzać olej a następnie wkładać po kilka sztuk przygotowanych faworków i smażyć na złoty kolor jeśli ktoś woli bardziej przypieczone to po prostu smażyć dłużej. Usmażone wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na ręcznik papierowy po czym przełożyć na duży talerz lub salaterkę i obsypać cukrem pudrem życzę SMACZNEGO