Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo bardzo czekoladowe, chrupiące i aromatyczne ciastka, coś w sam raz dla czekoholików :-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
25 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zostawić do ostygnięcia. Resztę czekolady pokroić w kostkę. W misce wymieszać mąkę, sodę, sól i kakao. W osobnej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną stopioną czekoladę, nadal ucierając. Do czekoladowej masy dodać jajka i dobrze utrzeć. Wsypać suche składniki, zmiksować. Na samym końcu wmieszać łyżką kawałki czekolady. Ciasto wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej łyżeczką). Piec ok. 15 min. w temp. 170 stopni. Smacznego :-)