Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo bardzo czekoladowe, chrupiące i aromatyczne ciastka, coś w sam raz dla czekoholików :-)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
25 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, zostawić do ostygnięcia. Resztę czekolady pokroić w kostkę. W misce wymieszać mąkę, sodę, sól i kakao. W osobnej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną stopioną czekoladę, nadal ucierając. Do czekoladowej masy dodać jajka i dobrze utrzeć. Wsypać suche składniki, zmiksować. Na samym końcu wmieszać łyżką kawałki czekolady. Ciasto wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej łyżeczką). Piec ok. 15 min. w temp. 170 stopni. Smacznego :-)