Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańska beza, która jest wspomnieniem tego, że mój narzeczony oświadczył mi się na wakacjach w Meksyku! Dziś więc zrobiłam mu niespodziankę i zrobiłam bezę w barwach flagi Meksyku <3
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Beza: Ubijamy białka na sztywno (ważne, aby nie ubijać za mocno!), następnie stopniowo dodajemy cukier puder (łącznie 250g). Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni. Masę białkową wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy przez 30 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 100 stopni i pieczemy przez 2h.
Krem: Ubijamy śmietankę 30%. Dodajemy serek mascarpone wciąż miksując. Następnie dodajemy 2 łyżki cukru pudru miksując na wolnych obrotach. Masę wykładamy na upieczoną i zimną bezę, ozdabiamy ulubionymi owocami. U mnie są to oczywiście owoce w barwach flagi Meksyku, tak w ramach wspomnień :)