Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser lodowy z dawnych lat. Wspaniałe lody waniliowe z przecierem brzoskwiniowym i malinowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie to zabija smak lodów. Bohaterem tego deseru są doskonałej jakości lody waniliowe. Ja do przecieru malinowego dodałam lekko kwaskowe kwiaty begonii, wyszło świetnie.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 393
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 112
Mega orzechowy tort. To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest...
Odsłon: 99
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 393
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 112
Mega orzechowy tort. To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest...
Odsłon: 99
Składniki
Porcja dla 3 osób. Brzoskwinie odlać z zalewy, jedną połówkę odłożyć, resztę zmiksować. Część malin zmiksować z kwiatami begonii lub sokiem cytrynowym. Przecier powinien być delikatnie kwaskowy. Do pucharków nakładamy trochę przecieru brzoskwiniowego, gałki lodów, polewamy resztą przecieru brzoskwiniowego i przecierem malinowo-begoniowym. Wierzch posypać płatkami migdałowymi, malinami i plasterkami brzoskwini.