Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser lodowy z dawnych lat. Wspaniałe lody waniliowe z przecierem brzoskwiniowym i malinowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie to zabija smak lodów. Bohaterem tego deseru są doskonałej jakości lody waniliowe. Ja do przecieru malinowego dodałam lekko kwaskowe kwiaty begonii, wyszło świetnie.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 36
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 346
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 36
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 346
Składniki
Porcja dla 3 osób. Brzoskwinie odlać z zalewy, jedną połówkę odłożyć, resztę zmiksować. Część malin zmiksować z kwiatami begonii lub sokiem cytrynowym. Przecier powinien być delikatnie kwaskowy. Do pucharków nakładamy trochę przecieru brzoskwiniowego, gałki lodów, polewamy resztą przecieru brzoskwiniowego i przecierem malinowo-begoniowym. Wierzch posypać płatkami migdałowymi, malinami i plasterkami brzoskwini.