Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser lodowy z dawnych lat. Wspaniałe lody waniliowe z przecierem brzoskwiniowym i malinowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie to zabija smak lodów. Bohaterem tego deseru są doskonałej jakości lody waniliowe. Ja do przecieru malinowego dodałam lekko kwaskowe kwiaty begonii, wyszło świetnie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12015
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326171
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12015
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16636
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5373
Składniki
Porcja dla 3 osób. Brzoskwinie odlać z zalewy, jedną połówkę odłożyć, resztę zmiksować. Część malin zmiksować z kwiatami begonii lub sokiem cytrynowym. Przecier powinien być delikatnie kwaskowy. Do pucharków nakładamy trochę przecieru brzoskwiniowego, gałki lodów, polewamy resztą przecieru brzoskwiniowego i przecierem malinowo-begoniowym. Wierzch posypać płatkami migdałowymi, malinami i plasterkami brzoskwini.