Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser lodowy z dawnych lat. Wspaniałe lody waniliowe z przecierem brzoskwiniowym i malinowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie to zabija smak lodów. Bohaterem tego deseru są doskonałej jakości lody waniliowe. Ja do przecieru malinowego dodałam lekko kwaskowe kwiaty begonii, wyszło świetnie.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Składniki
Porcja dla 3 osób. Brzoskwinie odlać z zalewy, jedną połówkę odłożyć, resztę zmiksować. Część malin zmiksować z kwiatami begonii lub sokiem cytrynowym. Przecier powinien być delikatnie kwaskowy. Do pucharków nakładamy trochę przecieru brzoskwiniowego, gałki lodów, polewamy resztą przecieru brzoskwiniowego i przecierem malinowo-begoniowym. Wierzch posypać płatkami migdałowymi, malinami i plasterkami brzoskwini.