Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser lodowy z dawnych lat. Wspaniałe lody waniliowe z przecierem brzoskwiniowym i malinowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Można udekorować bitą śmietaną, ale dla mnie to zabija smak lodów. Bohaterem tego deseru są doskonałej jakości lody waniliowe. Ja do przecieru malinowego dodałam lekko kwaskowe kwiaty begonii, wyszło świetnie.
Tiramisu jest jednym z najsłynniejszych deserów świata. Jeśli do tej pory go...
Odsłon: 3398
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 140
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 192
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 140
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 192
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 120
Składniki
Porcja dla 3 osób. Brzoskwinie odlać z zalewy, jedną połówkę odłożyć, resztę zmiksować. Część malin zmiksować z kwiatami begonii lub sokiem cytrynowym. Przecier powinien być delikatnie kwaskowy. Do pucharków nakładamy trochę przecieru brzoskwiniowego, gałki lodów, polewamy resztą przecieru brzoskwiniowego i przecierem malinowo-begoniowym. Wierzch posypać płatkami migdałowymi, malinami i plasterkami brzoskwini.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 53
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 465