Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miękki i puszysty posmakuje każdemu i osłodzie te jesienne wieczory!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu dżem z wiśni, śliwki i rodzynki według uznania. Banana obieramy gotujemy i blendujemy. Mieszamy z resztą ciasta. Pozostawiamy ciasto na 2 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.
Wkładka: Jabłka obrać pokroić w drobną kostkę i zasypać ¾ szkl cukru. Odstawić na pół godziny. Dodać bakalie, mąkę, sodę proszek. Białka ubić z 2 łyżkami cukru, dodać żółtka. Wymieszać z jabłkami i piec do 40 minut w 180 stopniach.
Krem grysikowy: Z mleka kaszy i cukru gotujemy krem około 35 minut aż do zgęstnienia, gdy zimny ucieramy z masłem. Przełożenie ciasta: Ciasto- krem grysikowy- wkładka- krem grysikowy- ciasto