Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik ekspresowy
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17230
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7578
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17230
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7578
Składniki
Do garnka przekładamy masło, kakao, przyprawę do piernika cukier oraz miód. Całość podgrzewamy tylko do rozpuszczenia się składników i odstawiamy do przestudzenia.
Przestudzoną zawartość garnka przełożyć do miski, dodać mąkę, mleko, jajka, powidła, proszek do pieczenia oraz sodę i krótko zmiksować do połączenia się składników.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oblewamy czekoladą lub lukrujemy i dowolnie dekorujemy . Smacznego!