Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik ekspresowy
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414957
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Do garnka przekładamy masło, kakao, przyprawę do piernika cukier oraz miód. Całość podgrzewamy tylko do rozpuszczenia się składników i odstawiamy do przestudzenia.
Przestudzoną zawartość garnka przełożyć do miski, dodać mąkę, mleko, jajka, powidła, proszek do pieczenia oraz sodę i krótko zmiksować do połączenia się składników.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oblewamy czekoladą lub lukrujemy i dowolnie dekorujemy . Smacznego!