Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik ekspresowy
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 213
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1242
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3481
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27568
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 213
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1242
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3481
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27568
Składniki
Do garnka przekładamy masło, kakao, przyprawę do piernika cukier oraz miód. Całość podgrzewamy tylko do rozpuszczenia się składników i odstawiamy do przestudzenia.
Przestudzoną zawartość garnka przełożyć do miski, dodać mąkę, mleko, jajka, powidła, proszek do pieczenia oraz sodę i krótko zmiksować do połączenia się składników.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oblewamy czekoladą lub lukrujemy i dowolnie dekorujemy . Smacznego!