Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik ekspresowy
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1421
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 86
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 91
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 279
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 70
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 1290
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1421
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 86
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 91
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 279
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 70
Tarta świąteczna to bogactwo smaków: kruchego spodu, miękkich wiśni, a także...
Odsłon: 1290
Składniki
Do garnka przekładamy masło, kakao, przyprawę do piernika cukier oraz miód. Całość podgrzewamy tylko do rozpuszczenia się składników i odstawiamy do przestudzenia.
Przestudzoną zawartość garnka przełożyć do miski, dodać mąkę, mleko, jajka, powidła, proszek do pieczenia oraz sodę i krótko zmiksować do połączenia się składników.
Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczmy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oblewamy czekoladą lub lukrujemy i dowolnie dekorujemy . Smacznego!