Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubią dzieci i dorośli.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 43
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 382
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1471
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 43
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 382
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1471
Składniki
Jabłka obrać. Wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką oleju rzepakowego. Dodać jogurt. Wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać jabłka. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Łyżką nakładać małe porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikem. * Do rondelka włożyć masło. Dodać wodę, cukier, kakao. Mieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Masło się rozpuści i połqczy z pozostałymi składnikami. Powstanie lśniąca polewa. Placki ułożyć na talerzu i delikatnie polać czekoladą. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego