Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubią dzieci i dorośli.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3523
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 142
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3523
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1066
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 142
Składniki
Jabłka obrać. Wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w miseczce z łyżką oleju rzepakowego. Dodać jogurt. Wymieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać jabłka. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej rzepakowy. Łyżką nakładać małe porcje ciasta. Placki smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikem. * Do rondelka włożyć masło. Dodać wodę, cukier, kakao. Mieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Masło się rozpuści i połqczy z pozostałymi składnikami. Powstanie lśniąca polewa. Placki ułożyć na talerzu i delikatnie polać czekoladą. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego