Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe. Idealne na przyjęcie czy prezent.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13476
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 605
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13476
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 605
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Wychodzi ok. 17 sporych ciastek. Mąkę mieszamy z proszkiem. 17 orzechów zostawiamy w całości, resztę miksujemy z masłem, cukrami i solą. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Miksując porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, może być na całą noc. Z ciasta formujemy kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego i układamy na blasze z papierem do pieczenia. W każda kulkę wbijamy cały orzech. Pieczemy w 170 C ok. 16 minut.