Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe. Idealne na przyjęcie czy prezent.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22825
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15244
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45930
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22825
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15244
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45930
Składniki
Wychodzi ok. 17 sporych ciastek. Mąkę mieszamy z proszkiem. 17 orzechów zostawiamy w całości, resztę miksujemy z masłem, cukrami i solą. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Miksując porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, może być na całą noc. Z ciasta formujemy kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego i układamy na blasze z papierem do pieczenia. W każda kulkę wbijamy cały orzech. Pieczemy w 170 C ok. 16 minut.