Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe. Idealne na przyjęcie czy prezent.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1041
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4092
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1041
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4092
Składniki
Wychodzi ok. 17 sporych ciastek. Mąkę mieszamy z proszkiem. 17 orzechów zostawiamy w całości, resztę miksujemy z masłem, cukrami i solą. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Miksując porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, może być na całą noc. Z ciasta formujemy kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego i układamy na blasze z papierem do pieczenia. W każda kulkę wbijamy cały orzech. Pieczemy w 170 C ok. 16 minut.