Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, miękkie i orzechowe. Idealne na przyjęcie czy prezent.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5733
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4688
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5733
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4688
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Wychodzi ok. 17 sporych ciastek. Mąkę mieszamy z proszkiem. 17 orzechów zostawiamy w całości, resztę miksujemy z masłem, cukrami i solą. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Miksując porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko ucieramy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, może być na całą noc. Z ciasta formujemy kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego i układamy na blasze z papierem do pieczenia. W każda kulkę wbijamy cały orzech. Pieczemy w 170 C ok. 16 minut.