Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciastka z listkami świeżej mięty. Dzięki dodatkowi orzechowo-czekoladowego budyniu, ciasteczka mają dodatkowo ciekawy smak.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21795
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1896
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21795
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1896
Składniki
W zależności od wielkości wychodzi od 20 do 35 ciastek.
Miętę opłukać, osuszyć.
Do robota wkładamy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę.
Wsypujemy obie mąki, budyń, cukier puder. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy.
Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm,. Foremkami wycinamy ulubione wzory i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.