Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciastka z listkami świeżej mięty. Dzięki dodatkowi orzechowo-czekoladowego budyniu, ciasteczka mają dodatkowo ciekawy smak.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 119
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 808
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7073
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8662
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 119
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 808
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7073
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8662
Składniki
W zależności od wielkości wychodzi od 20 do 35 ciastek.
Miętę opłukać, osuszyć.
Do robota wkładamy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę.
Wsypujemy obie mąki, budyń, cukier puder. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy.
Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm,. Foremkami wycinamy ulubione wzory i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.