Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciastka z listkami świeżej mięty. Dzięki dodatkowi orzechowo-czekoladowego budyniu, ciasteczka mają dodatkowo ciekawy smak.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 35
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 96
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 962
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 35
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 96
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10315
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 962
Składniki
W zależności od wielkości wychodzi od 20 do 35 ciastek.
Miętę opłukać, osuszyć.
Do robota wkładamy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę.
Wsypujemy obie mąki, budyń, cukier puder. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy.
Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm,. Foremkami wycinamy ulubione wzory i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.