Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche ciastka z listkami świeżej mięty. Dzięki dodatkowi orzechowo-czekoladowego budyniu, ciasteczka mają dodatkowo ciekawy smak.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 618
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 618
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 665
Składniki
W zależności od wielkości wychodzi od 20 do 35 ciastek.
Miętę opłukać, osuszyć.
Do robota wkładamy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę.
Wsypujemy obie mąki, budyń, cukier puder. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy.
Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie wałkujemy na grubość ok. 1/2 cm,. Foremkami wycinamy ulubione wzory i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.