Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w wykonaniu, słodkie ciasto z kwaskowymi owocami, zamiast śliwek można użyć wiśni, bardzo polecam
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 377
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 377
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Śliwki wypestkować.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć śliwki. Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po śliwkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut.