Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami to idealny pomysł na pyszną kolację lub podwieczorek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3449
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 835
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę pszenną i migdałową, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
Następnie do masy jajecznej ciągle miksując stopniowo wlewać mleko i olej.
Przesiać przygotowaną mąkę, zmiksować na małych obrotach.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać szpatułką. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor około 3-4 minuty.
Zimną śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i ekstrakt waniliowy. Gofry podawać z bitą śmietaną i owocami.