Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami to idealny pomysł na pyszną kolację lub podwieczorek.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 36
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 816
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę pszenną i migdałową, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
Następnie do masy jajecznej ciągle miksując stopniowo wlewać mleko i olej.
Przesiać przygotowaną mąkę, zmiksować na małych obrotach.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać szpatułką. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor około 3-4 minuty.
Zimną śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i ekstrakt waniliowy. Gofry podawać z bitą śmietaną i owocami.