Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki migdałowe przygotowane z ziemniaków, mąki migdałowej i aromatu są pyszne, mają smak podobny do marcepanu. Mają tylko jedną wadę, bardzo szybko znikają ze stołu.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2550
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4360
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2550
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4360
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę migdałową, mleko w proszku, cukier puder, aromat i masło (można dodać likier amaretto). Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha laskowego i obtaczać w ciemnym kakao. Tak przygotowane pralinki schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.