Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki migdałowe przygotowane z ziemniaków, mąki migdałowej i aromatu są pyszne, mają smak podobny do marcepanu. Mają tylko jedną wadę, bardzo szybko znikają ze stołu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1527
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1367
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1166
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę migdałową, mleko w proszku, cukier puder, aromat i masło (można dodać likier amaretto). Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha laskowego i obtaczać w ciemnym kakao. Tak przygotowane pralinki schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.