Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki migdałowe przygotowane z ziemniaków, mąki migdałowej i aromatu są pyszne, mają smak podobny do marcepanu. Mają tylko jedną wadę, bardzo szybko znikają ze stołu.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę migdałową, mleko w proszku, cukier puder, aromat i masło (można dodać likier amaretto). Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha laskowego i obtaczać w ciemnym kakao. Tak przygotowane pralinki schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.