Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 998
Dodano: 23.10.2012
Odsłon: 25590
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Dodajemy cukier i olejek migdałowy. Gotujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Dodajemy do mleka z dodatkami. Dokładnie mieszamy.
Przelewamy do niedużej foremki( u mnie silikonowa keksówka ).Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Przed podaniem : Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na "kałuży" jogurtowej. Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

madziak 07 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
pięknie wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 24 października 2012Zgłoś do usunięcia
brzmi apetycznie, szkoda tylko, że nie ma zdjęcia ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz