Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj żółtka, śmietanę, miękkie masło, cukier, spirytus i kilka kropli olejku. Wyrób elastyczne ciasto. Zbijaj je wałkiem, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Ciasto podziel na 3 części i bardzo cienko rozwałkuj. Z każdego placka wykrój krążki o innej średnicy, np. 4, 5 i 6 cm.
Układaj na sobie po trzy krążki różnej wielkości, aby się zlepiły, posmaruj je na środku odrobiną białka.
Dociśnij środek palcem, aż brzegi lekko się uniosą. Smaż z obu stron na oleju. Posyp cukrem pudrem zmieszanym z migdałami.Źródło: Naj