Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10817
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3475
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2529
Składniki
Przesiej mąkę, wsyp migdały, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiany cukier puder. Zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Foremki wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego krążki (możesz to zrobić foremką). Wylep nimi środki foremek i nakłuj widelcem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Piecz 15 minut w temp. 200°C. Śmietanę i czekoladę podgrzej, wymieszaj. Przestudzoną masą napełnij babeczki. Cukier wsyp do garnuszka, podgrzej, dodaj migdały, smaż chwilę, mieszając. Ostudź, udekoruj nim babeczki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień