Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 98
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 301
Składniki
Przesiej mąkę, wsyp migdały, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiany cukier puder. Zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Foremki wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego krążki (możesz to zrobić foremką). Wylep nimi środki foremek i nakłuj widelcem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Piecz 15 minut w temp. 200°C. Śmietanę i czekoladę podgrzej, wymieszaj. Przestudzoną masą napełnij babeczki. Cukier wsyp do garnuszka, podgrzej, dodaj migdały, smaż chwilę, mieszając. Ostudź, udekoruj nim babeczki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień