Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3608
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3608
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Przesiej mąkę, wsyp migdały, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiany cukier puder. Zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Foremki wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego krążki (możesz to zrobić foremką). Wylep nimi środki foremek i nakłuj widelcem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Piecz 15 minut w temp. 200°C. Śmietanę i czekoladę podgrzej, wymieszaj. Przestudzoną masą napełnij babeczki. Cukier wsyp do garnuszka, podgrzej, dodaj migdały, smaż chwilę, mieszając. Ostudź, udekoruj nim babeczki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień