Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Składniki
Przesiej mąkę, wsyp migdały, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiany cukier puder. Zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Foremki wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego krążki (możesz to zrobić foremką). Wylep nimi środki foremek i nakłuj widelcem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Piecz 15 minut w temp. 200°C. Śmietanę i czekoladę podgrzej, wymieszaj. Przestudzoną masą napełnij babeczki. Cukier wsyp do garnuszka, podgrzej, dodaj migdały, smaż chwilę, mieszając. Ostudź, udekoruj nim babeczki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień