Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcąc zrobić migdałowe muffinki,zrobiłam jeszcze wersją ciastek z kremem .
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 410
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 548
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 410
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 548
Składniki
Mąkę,migdały,jajka,roztopione masło,olej,proszek do pieczenia cukier puder wszystko razem mieszam na jednolitą masę.
Rozkładam w foremki na muffinki.Piekę w 170 stopniach przez ok.20 min.aż zaczną się rumienić.
Wyjmuję z piekarnika ,a następnie z foremek,aby ostygły.
Żelantynę rozpuszczam w odrobinie gorącej wody.Śmietanę ubijam na sztywno,dodaję serek,jeśli jest z musem ma bardziej intensywny smak.Jeśli ktoś ma może dodać mus ze słoika.Mieszam z żelantyną i sztywniejącą masę ,szprycą nakładam na ciastka.Chłodzę przez jakiś czas w lodówce.Ciastka można posypać posypą,ale też dodać jakieś owoce np.banany.