Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcąc zrobić migdałowe muffinki,zrobiłam jeszcze wersją ciastek z kremem .
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105432
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 85
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105432
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 85
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Mąkę,migdały,jajka,roztopione masło,olej,proszek do pieczenia cukier puder wszystko razem mieszam na jednolitą masę.
Rozkładam w foremki na muffinki.Piekę w 170 stopniach przez ok.20 min.aż zaczną się rumienić.
Wyjmuję z piekarnika ,a następnie z foremek,aby ostygły.
Żelantynę rozpuszczam w odrobinie gorącej wody.Śmietanę ubijam na sztywno,dodaję serek,jeśli jest z musem ma bardziej intensywny smak.Jeśli ktoś ma może dodać mus ze słoika.Mieszam z żelantyną i sztywniejącą masę ,szprycą nakładam na ciastka.Chłodzę przez jakiś czas w lodówce.Ciastka można posypać posypą,ale też dodać jakieś owoce np.banany.