Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8031
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 360
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3544
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8031
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 360
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3544
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Ciastem wylepiamy dużą blachę( robimy trzy placki) wyścieloną papierem.
Białka ubić z cukrem, podzielić na trzy części.Każdy placek smarujemy białkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30- 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Mleko gotujemy w puszce przez 2 godz. Masło utrzeć , dodawać po łyżce wystudzone mleko.
Kremem przełożyć placki. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach. Doskonale też się mrozi, więc można je przygotować wcześniej. SMACZNEGO !!!