Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 967
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1055
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2106
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 967
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1055
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2106
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Ciastem wylepiamy dużą blachę( robimy trzy placki) wyścieloną papierem.
Białka ubić z cukrem, podzielić na trzy części.Każdy placek smarujemy białkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30- 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Mleko gotujemy w puszce przez 2 godz. Masło utrzeć , dodawać po łyżce wystudzone mleko.
Kremem przełożyć placki. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach. Doskonale też się mrozi, więc można je przygotować wcześniej. SMACZNEGO !!!