Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowo-kokosowe chmurki.

Migdałowo-kokosowe chmurki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 9257

Dodano:

Odsłon: 1403

Delikatne jak puszek, z chrupiącą skorupką i wiśniową bitą śmietaną. Rozpływają się w ustach.

Składniki

  • 4 białka
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 150-200 g cukru pudru
  • 50 g drobno zmielonych migdałów
  • 50 g zmielonych wiórków kokosowych
  • masa: 250 ml śmietanki tortowej 36 %
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki dżemu wiśniowego
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Migdałowo-kokosowe chmurki.

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy po woli cukier puder. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, oraz migdały i wiórki, delikatnie mieszamy by wszystko dobrze się połączyło.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce małe ciasteczka, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Upieczone beziki dobrze wystudzić.
    Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, odstawiamy by wystygła. Nasz dżem miksujemy by rozdrobnić całe owoce.
    Ubijamy śmietankę z cukrem, dodajemy dżem wiśniowy i wystudzoną żelatynę. Napełniamy szprycę cukierniczą naszą masą i przekładamy nasze beziki , przykrywamy drugą bezą lekko dociskając, czekamy by masa dobrze zastygła i
    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 06 lutego 2014 bardzo fajny pomysł na pyszny deserek :-), masę wykorzystam do nadziania rurek dla bratanicy na urodziny, w sam raz taka różowa, dla małej księżniczki :-) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 lutego 2014 faktycznie, leciuteńkie, delikatne chmurki, niebiańskie ! :)) Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń