Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 9257
Dodano: 06.02.2014
Odsłon: 1403
5-6 os. | 60 min | średnie | tanie |
Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy po woli cukier puder. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, oraz migdały i wiórki, delikatnie mieszamy by wszystko dobrze się połączyło.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce małe ciasteczka, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Upieczone beziki dobrze wystudzić.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, odstawiamy by wystygła. Nasz dżem miksujemy by rozdrobnić całe owoce.
Ubijamy śmietankę z cukrem, dodajemy dżem wiśniowy i wystudzoną żelatynę. Napełniamy szprycę cukierniczą naszą masą i przekładamy nasze beziki , przykrywamy drugą bezą lekko dociskając, czekamy by masa dobrze zastygła i
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Crazy 20 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Super w sobote robię !2 Kto głosował? | Odpowiedz

Jasienka1 06 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Piekne te chmurki. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 06 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny pomysł na pyszny deserek :-), masę wykorzystam do nadziania rurek dla bratanicy na urodziny, w sam raz taka różowa, dla małej księżniczki :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 06 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
faktycznie, leciuteńkie, delikatne chmurki, niebiańskie ! :)) Odpowiedzi: 3 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz