Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne jak puszek, z chrupiącą skorupką i wiśniową bitą śmietaną. Rozpływają się w ustach.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6364
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6364
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy po woli cukier puder. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, oraz migdały i wiórki, delikatnie mieszamy by wszystko dobrze się połączyło. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce małe ciasteczka, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Upieczone beziki dobrze wystudzić. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, odstawiamy by wystygła. Nasz dżem miksujemy by rozdrobnić całe owoce. Ubijamy śmietankę z cukrem, dodajemy dżem wiśniowy i wystudzoną żelatynę. Napełniamy szprycę cukierniczą naszą masą i przekładamy nasze beziki , przykrywamy drugą bezą lekko dociskając, czekamy by masa dobrze zastygła i SMACZNEGO