Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21253
Dodano: 12.01.2021
Odsłon: 5821
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrami na puch.
Miksując dodajemy przestudzone roztopione masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Dodajemy starte na dużej tarce jabłka. Na koniec należy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (u mnie tortownica 20cm) Pieczemy około 50 min w 160st. do suchego patyczka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Dariusz-D 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Cos pieknego.Gratuluje serdecznie:-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ski_ttles 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Pyszna propozycja0 Kto głosował? | Odpowiedz