Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.smaczne, szybkie do zrobienia ciasto maślane z dodatkiem zmielonych migdałów i startych na tarce jabłek. Zamiast zmielonych migdałów można dodać płatki chyba będzie nawet lepsze ale ja miałam tylko zmielone i takie dałam. Ciasto jest idealne do herbaty; miękkie i wilgotne czyli takie jak lubię...
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1905
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1905
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1594
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrami na puch.
Miksując dodajemy przestudzone roztopione masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały.
Dodajemy starte na dużej tarce jabłka. Na koniec należy delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (u mnie tortownica 20cm) Pieczemy około 50 min w 160st. do suchego patyczka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.