Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje :)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 180
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 466
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 180
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 466
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do namoczenia. Następnie lekko podgrzewamy i studzimy
Kremówkę ubijamy z cukrami na sztywno, dodajemy jogurt, aromat i ostudzoną żelatynę miksujemy razem
Na koniec wrzucamy płatki migdałowe pokruszone w rękach i lekko mieszamy. Kremem napełniamy pucharki (u mnie wyszły 3 duże), wstawiamy na 2 godziny do stężenia do lodówki.
Przed podaniem na wierzch deseru wykładamy pestki granatu, dekorujemy startą czekoladą oraz migdałami.