Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1442
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 493
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1442
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 493
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do namoczenia. Następnie lekko podgrzewamy i studzimy
Kremówkę ubijamy z cukrami na sztywno, dodajemy jogurt, aromat i ostudzoną żelatynę miksujemy razem
Na koniec wrzucamy płatki migdałowe pokruszone w rękach i lekko mieszamy. Kremem napełniamy pucharki (u mnie wyszły 3 duże), wstawiamy na 2 godziny do stężenia do lodówki.
Przed podaniem na wierzch deseru wykładamy pestki granatu, dekorujemy startą czekoladą oraz migdałami.