Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do namoczenia. Następnie lekko podgrzewamy i studzimy
Kremówkę ubijamy z cukrami na sztywno, dodajemy jogurt, aromat i ostudzoną żelatynę miksujemy razem
Na koniec wrzucamy płatki migdałowe pokruszone w rękach i lekko mieszamy. Kremem napełniamy pucharki (u mnie wyszły 3 duże), wstawiamy na 2 godziny do stężenia do lodówki.
Przed podaniem na wierzch deseru wykładamy pestki granatu, dekorujemy startą czekoladą oraz migdałami.