Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stosunkowo łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13576
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13576
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do namoczenia. Następnie lekko podgrzewamy i studzimy
Kremówkę ubijamy z cukrami na sztywno, dodajemy jogurt, aromat i ostudzoną żelatynę miksujemy razem
Na koniec wrzucamy płatki migdałowe pokruszone w rękach i lekko mieszamy. Kremem napełniamy pucharki (u mnie wyszły 3 duże), wstawiamy na 2 godziny do stężenia do lodówki.
Przed podaniem na wierzch deseru wykładamy pestki granatu, dekorujemy startą czekoladą oraz migdałami.