Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, a winogrona smakują cudnie w placku. Przepis na małą blaszkę:)
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 735
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24958
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 735
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1286
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24958
Składniki
Miękkie masło rozcieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajko i ucieramy dalej. Do roztartej masy dolewamy rum i znowu ukręcamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ukręcamy dalej. Gdy masa jest już połączona, dodajemy śmietanę i płatki migdałowe.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Wyrównujemy. Na to kładziemy, jedną obok drugiej, bardzo gęsto, kulki winogron.
Pieczemy niecałą godzinę, 45-50 minut, w temp.180 stopni.