Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, a winogrona smakują cudnie w placku. Przepis na małą blaszkę:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Miękkie masło rozcieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajko i ucieramy dalej. Do roztartej masy dolewamy rum i znowu ukręcamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ukręcamy dalej. Gdy masa jest już połączona, dodajemy śmietanę i płatki migdałowe.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Wyrównujemy. Na to kładziemy, jedną obok drugiej, bardzo gęsto, kulki winogron.
Pieczemy niecałą godzinę, 45-50 minut, w temp.180 stopni.