Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, a winogrona smakują cudnie w placku. Przepis na małą blaszkę:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11710
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1272
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12327
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3073
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11710
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1272
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12327
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3073
Składniki
Miękkie masło rozcieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajko i ucieramy dalej. Do roztartej masy dolewamy rum i znowu ukręcamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ukręcamy dalej. Gdy masa jest już połączona, dodajemy śmietanę i płatki migdałowe.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Wyrównujemy. Na to kładziemy, jedną obok drugiej, bardzo gęsto, kulki winogron.
Pieczemy niecałą godzinę, 45-50 minut, w temp.180 stopni.