Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, a winogrona smakują cudnie w placku. Przepis na małą blaszkę:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Miękkie masło rozcieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajko i ucieramy dalej. Do roztartej masy dolewamy rum i znowu ukręcamy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ukręcamy dalej. Gdy masa jest już połączona, dodajemy śmietanę i płatki migdałowe.
Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Wyrównujemy. Na to kładziemy, jedną obok drugiej, bardzo gęsto, kulki winogron.
Pieczemy niecałą godzinę, 45-50 minut, w temp.180 stopni.