Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks owoców z orzechami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11235
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 281
Składniki
Owoce umyj, wedle potrzeby obierz, usuń szypułki i ewentualne pestki. Miąższ mango oraz ćwiartkę melona (najlepiej kantalupa) pokrój w kostkę.
Z pomarańczy i mandarynek wykrój fileciki miąższu. Truskawki podziel na połówki, karambolę pokrój w plasterki, a figi na ósemki. Przygotowane owoce wymieszaj z winogronami. Dodaj posiekane na połówki orzechy włoskie. Na koniec wrzuć maliny, delikatnie przemieszaj.
Naturalny płynny miód utrzyj razem z sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki (możesz też dodać łyżkę syropu klonowego). Przygotowanym sosem polej sałatkę. Rozłóż do miseczek lub pucharków.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety