Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks owoców z orzechami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Owoce umyj, wedle potrzeby obierz, usuń szypułki i ewentualne pestki. Miąższ mango oraz ćwiartkę melona (najlepiej kantalupa) pokrój w kostkę.
Z pomarańczy i mandarynek wykrój fileciki miąższu. Truskawki podziel na połówki, karambolę pokrój w plasterki, a figi na ósemki. Przygotowane owoce wymieszaj z winogronami. Dodaj posiekane na połówki orzechy włoskie. Na koniec wrzuć maliny, delikatnie przemieszaj.
Naturalny płynny miód utrzyj razem z sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki (możesz też dodać łyżkę syropu klonowego). Przygotowanym sosem polej sałatkę. Rozłóż do miseczek lub pucharków.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety