Do góry

Desery Przepis na:

milky way...

milky way...

Autor:

Przepisów i artykułów: 565 Ocena: 20831

Dodano:

Odsłon: 60344

iasto jest dobre; i ten mleczny krem z mlekiem w proszku mniamm. Świetnie się kroi, do kremu dałam mniej cukru i było wystarczająco słodkie…

Składniki

  • biszkopt: 5 jajek
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • mleczny krem: 1 szklanka mleka
  • ¾ szklanki cukru (ja dałam pół szklanki)
  • 200g masła
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • polewa: 15 dag czekolady mlecznej
  • około 6 łyżek mleka
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
milky way...

Przygotowanie

  1. biszkopt: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25×36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

  2. krem: mleko wlać do garnka, wsypać cukier i podgrzać. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.

  3. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Iwona_C 05 października 2016 Witam, mam pytanie - czy mleko z cukrem musi się zagotować czy tylko podgrzać do rozpuszczenia cukru?
Będę wdzięczna za szybką odpowiedź :)
Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń