Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu mini babeczki marchewkowe będą wspaniałą ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 212
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1304
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 212
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1304
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gładką i puszystą masę . Ubijając dolewaj roztopione i ostudzone masło . Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Wymieszaj ze skórką z pomarańczy , cynamonem i imbirem , dodaj do masy jajecznej. Mąkę przesiej z sodą i wymieszaj wszystko razem . Silikonowe mini foremki posmaruj olejem za pomocą pędzelka . Wypełnij ciastem do 3/4 wysokości , piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .