Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu mini babeczki marchewkowe będą wspaniałą ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu .
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gładką i puszystą masę . Ubijając dolewaj roztopione i ostudzone masło . Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Wymieszaj ze skórką z pomarańczy , cynamonem i imbirem , dodaj do masy jajecznej. Mąkę przesiej z sodą i wymieszaj wszystko razem . Silikonowe mini foremki posmaruj olejem za pomocą pędzelka . Wypełnij ciastem do 3/4 wysokości , piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .