Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cronuty to smażone w głębokim tłuszczu pączki z dziurką zrobione z ciasta francusko drożdżowego, czyli takiego, z którego piecze się croisanty. Ja poszłam na skróty i upiekłam kółka z ciasta francuskiego w elektrycznej maszynce do donutów i oblałam polewą na bazie białej czekolady z dodatkiem świeżo wyciskanego soku z marchewki - wyszły przepyszne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Polewa: Do rondelka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę mieszamy, aż składniki się połączą. Do polewy stopniowo wlewamy sok z marchewki. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Wykonanie cronutów: Z ciasta francuskiego wycinamy kółka. Układamy je na rozgrzanej płycie i pieczemy 2-3 minuty. Jeśli nie mamy takiej maszynki możemy upiec cronuty w piecyku, ale dodatkowo musimy wyciąć w środku każdego kółka małą dziurkę. W piecyku pieczemy około 8 minut w 200 stopniach C. Każdego cronuta zamaczamy w polewie i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz ozdabiamy cukrowymi motylkami.