Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cronuty to smażone w głębokim tłuszczu pączki z dziurką zrobione z ciasta francusko drożdżowego, czyli takiego, z którego piecze się croisanty. Ja poszłam na skróty i upiekłam kółka z ciasta francuskiego w elektrycznej maszynce do donutów i oblałam polewą na bazie białej czekolady z dodatkiem świeżo wyciskanego soku z marchewki - wyszły przepyszne.
Polewa:
Do rondelka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę mieszamy, aż składniki się połączą. Do polewy stopniowo wlewamy sok z marchewki. Zestawiamy z ognia do przestudzenia.
Wykonanie cronutów:
Z ciasta francuskiego wycinamy kółka. Układamy je na rozgrzanej płycie i pieczemy 2-3 minuty.
Jeśli nie mamy takiej maszynki możemy upiec cronuty w piecyku, ale dodatkowo musimy wyciąć w środku każdego kółka małą dziurkę. W piecyku pieczemy około 8 minut w 200 stopniach C.
Każdego cronuta zamaczamy w polewie i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz ozdabiamy cukrowymi motylkami.
Prosty i sprawdzony przepis na pyszne pierogi leniwe. Jest to klasyczne danie...
Odsłon: 1549
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 31
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 67
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 262
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 31
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 67
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 262
Składniki
Polewa: Do rondelka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę mieszamy, aż składniki się połączą. Do polewy stopniowo wlewamy sok z marchewki. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Wykonanie cronutów: Z ciasta francuskiego wycinamy kółka. Układamy je na rozgrzanej płycie i pieczemy 2-3 minuty. Jeśli nie mamy takiej maszynki możemy upiec cronuty w piecyku, ale dodatkowo musimy wyciąć w środku każdego kółka małą dziurkę. W piecyku pieczemy około 8 minut w 200 stopniach C. Każdego cronuta zamaczamy w polewie i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz ozdabiamy cukrowymi motylkami.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 241
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 204