Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na Walentynki
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 532
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1243
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 282
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 532
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1243
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 282
Składniki
W jednym naczyniu mieszamy białka z barwnikiem spożywczym i ekstraktem waniliowym. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i sól. W misie miksera łączymy olej i masło. Miksujemy do uzyskania jednolitego płynu. Następnie dodajemy sypkie składniki z drugiego naczynia oraz maślankę. Miksujemy na niskich obrotach do uzyskania wilgotnej masy. Następnie dodajemy połowę płynu z pierwszej miseczki i miksujemy na średnich obrotach przez pół minuty, następnie dodajemy pozostałą część płynu i powtarzamy miksowanie. Możemy przystąpić do wypiekania muffinek. Rozgrzewamy urządzenie, uzupełniamy papilotkami i wlewamy masę do samego końca foremki. Pieczemy przez 15 minut. Jeśli nie dysponujecie urządzeniem do wypiekania możecie piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni- w zależności od piekarnika.
Przygotowanie kremu: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Ubijamy śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i powoli czekoladę. Gdy babeczki wystygną możemy je udekorować.