Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste deserki, które zrobiłam na moją ostatnią imprezę. Pięknie wyglądają na stole i mają wzięcie. Wykorzystałam owoce liczi w syropie, połączone z żelatyną stały się świetną galaretką, a maliny i bita śmietana zrobiły całą resztę. Do zrobienia takich deserków można użyć dowolnych innych owoców w puszce. Poniżej składniki na ok. 12-14 deserków w pojemnikach o pojemności 120 ml:
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1038
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 310
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1038
Składniki
Całą zawartość puszki przelać do naczynia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do owoców, dokładnie wymieszać i przelać do pojemniczków razem z owocami. Następnie dołożyć po 1 malinie do każdego z nich i zostawić do wystudzenia. Zimne deserki włożyć do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder i śmietanfix. Przy pomocy rękawa cukierniczego ozdabiać śmietaną deserki, dodać po 2 malinki na górę i z powrotem do lodówki. Deserki są pyszne, więc polecam :-) SMACZNEGO!!!