Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne smakołyki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 628
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1857
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Do garnka wlać 250 ml wody, dodać 50 gram margaryny, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucieramy w garnku i mieszamy do momentu, aż zacznie odstawać od ścianek i powstanie gładka masa. Studzimy ją, a następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Musi powstać gładkie, elastyczne ciasto. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę. Pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.
Do garnka wlewamy 150 ml wody i wsypujemy cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop i ściemnieje. Dodajemy 50 gram margaryny i mieszamy. Glazurą smarujemy ptysie.