Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne smakołyki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Do garnka wlać 250 ml wody, dodać 50 gram margaryny, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucieramy w garnku i mieszamy do momentu, aż zacznie odstawać od ścianek i powstanie gładka masa. Studzimy ją, a następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Musi powstać gładkie, elastyczne ciasto. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę. Pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.
Do garnka wlewamy 150 ml wody i wsypujemy cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop i ściemnieje. Dodajemy 50 gram margaryny i mieszamy. Glazurą smarujemy ptysie.