Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne smakołyki.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4342
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 969
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4164
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1039
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4342
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 969
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4164
Składniki
Do garnka wlać 250 ml wody, dodać 50 gram margaryny, zagotować. Ciągle mieszając wsypać zmieszane i przesiane mąki. Całość ucieramy w garnku i mieszamy do momentu, aż zacznie odstawać od ścianek i powstanie gładka masa. Studzimy ją, a następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Musi powstać gładkie, elastyczne ciasto. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę. Pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.
Do garnka wlewamy 150 ml wody i wsypujemy cukier. Gotujemy aż powstanie gęsty syrop i ściemnieje. Dodajemy 50 gram margaryny i mieszamy. Glazurą smarujemy ptysie.