Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurki są pyszne i chrupiące za sprawą mieszanki studenckiej. Cukier biały zastąpiłam trzcinowym, a wypełnienie to krem karobowo-sezamowy. Całość stanowi niezwykłą ucztę dla podniebienia.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4093
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73136
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 545
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15617
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4093
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73136
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 545
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15617
Składniki
Z podanych składników zrobisz 10 sztuk mini mazurków. Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku, wlewamy esencję. Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy mikserem, do momentu gdy mieszanie nim zrobi się problemowe. Przechodzimy wtedy do zagniatania ręcznego. Ciasto formujemy w kulę, owijamy w folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować. Wycinać szklanką koła. W połowie z nich wyciąć mniejszą szklanką obwódki. Obwódki przykleić do brzegów kółek. Uformować rękoma kształty owalne ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 180*piekarnika. Pieczemy opcja dół ok. 15 minut, lub do lekkiego zarumienienia. Polecam i smacznego życzę.