Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki serowe - proste i smaczne
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
W misce rozgniatamy ser za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Dodajemy pozostałe składniki: przesianą mąkę, jajka lub same żółtka, cukry, sodę, proszek do pieczenia, śmietanę oraz ocet. Zagniatamy ciasto. Wychodzi dość klejące. Ręce posypuje niewielką ilością mąki i formuje niewielkie kulki. ( Pamiętajcie, że urosną podczas pieczenia). Wrzucać kulki do rozgrzanego oleju i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor ( Ogień nie może być zbyt mocny, gdyż pączki w środku mogą okazać się surowe). Gotowe wyjąć na ręcznik papierowy. Na koniec posypać cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego! *szklanka 250 ml