Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowe mini pączki włoskie czyli frittelle alla veneziana są typowe w okresie karnawału i spożywa ich się bardzo dużo. Przepis prosto z słonecznej Italii.Zapraszam na filmik.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 418
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101428
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5944
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 418
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101428
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5944
Składniki
Podgrzewamy mleko,wlewamy do dużej miski,kruszymy drożdże wsypujemy cukier, dodajemy nasze masło i wszystko to zamieszamy łyżką, aż drożdże się rozpuszczą.
Dodajemy szczyptę soli, wlewamy rum,dodajemy otartą cytrynę ,jajko i wszystko to zamieszamy łyżką.
Teraz wsypujemy nasza mąkę (przesianą) i mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy ciasto tak jak na pączki. Po wyrobieniu przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum 1 godzinę.
Rozgrzewamy nasz smalec do temperatury smażenia(sprawdzamy drewnianą łyżką czy smalec jest gotowy, dookoła patyczka muszą się pojawić bąbelki). Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką nasze ciasto pomagając sobie drugą łyżką.
Gorące mini pączki obsypujemy cukrem. Najlepiej smakują ciepłe. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na Youtube /Mangiare u Ewki. Teraz zapraszam na przepis i film.