Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowe mini pączki włoskie czyli frittelle alla veneziana są typowe w okresie karnawału i spożywa ich się bardzo dużo. Przepis prosto z słonecznej Italii.Zapraszam na filmik.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Podgrzewamy mleko,wlewamy do dużej miski,kruszymy drożdże wsypujemy cukier, dodajemy nasze masło i wszystko to zamieszamy łyżką, aż drożdże się rozpuszczą.
Dodajemy szczyptę soli, wlewamy rum,dodajemy otartą cytrynę ,jajko i wszystko to zamieszamy łyżką.
Teraz wsypujemy nasza mąkę (przesianą) i mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy ciasto tak jak na pączki. Po wyrobieniu przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na minimum 1 godzinę.
Rozgrzewamy nasz smalec do temperatury smażenia(sprawdzamy drewnianą łyżką czy smalec jest gotowy, dookoła patyczka muszą się pojawić bąbelki). Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką nasze ciasto pomagając sobie drugą łyżką.
Gorące mini pączki obsypujemy cukrem. Najlepiej smakują ciepłe. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na Youtube /Mangiare u Ewki. Teraz zapraszam na przepis i film.