Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini seromakowce to idealna propozycja dla osób, które nie umieją się zdecydować czy chcą zjeść sernik czy makowca w te święta :-) Szybkie w przygotowaniu, zawsze się udają, a do tego smakują wyśmienicie. Spróbujcie sami!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 232
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2605
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 232
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2605
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Składniki
Ciastka i masło miksujemy w blenderze aż otrzymamy "mokry piasek". Ser, ekstrakt waniliowy, jajka i cukier krótko miksujemy. Białko ubić i dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać, Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać masę ciasteczkową, na nią wyłożyć masę serową a na górę masę makową. Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC. Przestudzić, włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!