Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini seromakowce to idealna propozycja dla osób, które nie umieją się zdecydować czy chcą zjeść sernik czy makowca w te święta :-) Szybkie w przygotowaniu, zawsze się udają, a do tego smakują wyśmienicie. Spróbujcie sami!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100078
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100078
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Ciastka i masło miksujemy w blenderze aż otrzymamy "mokry piasek". Ser, ekstrakt waniliowy, jajka i cukier krótko miksujemy. Białko ubić i dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać, Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać masę ciasteczkową, na nią wyłożyć masę serową a na górę masę makową. Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC. Przestudzić, włożyć do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!