Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki torcik powstał dla moich rodziców. Mama uwielbia smaki cytrusowe a tata lubi to co mama.... Krem pomarańczowy jest orzeźwiający i bardzo smaczny.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Masa. Wycisnąć sok z 1-2 pomarańczy. 5 dag masła rozgrzać , dodać mąkę , krótko zasmażyć nie rumieniąc. Dodać śmietankę. Zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z pomarańczy, lekko podgrzewać , ostudzić. Połączyć z miękkim masłem utartym z cukrem na puszystą masę. Biszkopt. Jajka ubić z cukrem na gęstą pulchną masę. Delikatnie partiami dodać mąkę i zapach waniliowy. Pieczemy w tortownicy 22 cm.Ostudzony biszkopt przecinamy na trzy blaty i ponczujemy chłodnym naparem z herbaty i cytryny. Blaty przekładamy masą pomarańczową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.