Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki torcik powstał dla moich rodziców. Mama uwielbia smaki cytrusowe a tata lubi to co mama.... Krem pomarańczowy jest orzeźwiający i bardzo smaczny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Składniki
Masa. Wycisnąć sok z 1-2 pomarańczy. 5 dag masła rozgrzać , dodać mąkę , krótko zasmażyć nie rumieniąc. Dodać śmietankę. Zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z pomarańczy, lekko podgrzewać , ostudzić. Połączyć z miękkim masłem utartym z cukrem na puszystą masę. Biszkopt. Jajka ubić z cukrem na gęstą pulchną masę. Delikatnie partiami dodać mąkę i zapach waniliowy. Pieczemy w tortownicy 22 cm.Ostudzony biszkopt przecinamy na trzy blaty i ponczujemy chłodnym naparem z herbaty i cytryny. Blaty przekładamy masą pomarańczową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.